Latvieši vēstures likteņdzirnās: 10/14/10

Kopējais lapas skatījumu skaits

ceturtdiena, 2010. gada 14. oktobris

1991. gada barikāzu dalībnieka piemiņas zīme



■Piemiņas zīme dibināta 1999. gada 29. aprīlī.
■Piemiņas zīmi piešķir barikāžu dalībniekiem par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī tām personām, kuras morāli un materiāli atbalstīja 1991.gada barikāžu dalībniekus. Piemiņas zīme, kas 1991.gada barikāžu dalībniekiem piešķirta pēc viņu nāves, tiek izsniegta viņu piederīgajiem.
■1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme ir ozollapu vainagota vairoga veida medaļa 4 cm diametrā, uz kuras attēlots lauva, kas tur mazāku vairogu ar sakrustotām atslēgām. Virs pamatvairoga ir uzraksts “LR 1991″, bet piemiņas zīmes otrajā pusē — uzraksts “Par Latviju”.
■Piemiņas zīme nēsājama uz sarkanbaltsarkanas 30 mm platas lentes, turklāt tikai svētkos un svinīgos gadījumos, bet ikdienā atļauts nēsāt piemiņas zīmes mazo nozīmīti 20 mm diametrā vai piemiņas zīmes lentes atgriezumu.
■Apbalvojums numurēts.


1991. gada barikāzu dalībnieka piemiņs zīmes apliecība.

Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojums - 1991. gada barikāzu dalībnieka piemiņas zīme.



Līdz 1999.gadam 1991. gada barikāzu dalībnieka piemiņas zīme ir sabiedriskas organizācijas - Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojums. Pēc 1999. gada tika pielīdzināts valsts apbalvojumam un apbalvojuma dokumentu formēšana pārgāja Saeimas kancelejas pārziņā.

Agrāk piešķirtie apbalvojumi tika pielidzināti no jauna izsniedzamajiem, apbalvojuma numerācija tika turpināta uz priekšu.


Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma averss.


Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma averss.


Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma reverss.


Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma reverss.


Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma atloka zīme.

Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda (BAF) apbalvojuma apliecība.