Latvieši vēstures likteņdzirnās: 11/29/10

Kopējais lapas skatījumu skaits

pirmdiena, 2010. gada 29. novembris

NBS Kapelānu dienests

NBS Kapelānu dienesta uzšuves.

Emblēmas pamatā ir Latvijas armijas cepures kokardes "saulītes" simbols. Tas ir apliecinājums tam, ka kapelāns kalpo Latvijas armijā. Emblēmas centrā ir krusts un atvērtā Bībele. Šie simboli norāda uz to, ka kapelāns ir garīdznieks un pieder kādai no tradicionālajam kristietības konfesijām. Krusts ir simbols, kas atgādina par Dieva brīnišķīgo mīlestību un piedošanu. Bībele ir atvērta, un tajā redzams grieķu alfabēta pirmais burts "alfa" un pēdējais burts "omega". Jēzus sacīja, ka viņš ir alfa un omega, sākums un gals. Kapelāns nevis uzspiež ticību, bet par to liecina. Viņš ir atvērts ikvienam, kas meklē, jautā un kam ir vajadzīgs garīgs atbalsts.Emblēmas lejas daļā ir uzraksts latiņu valodā "Pro Deo et Patria" ("Par Dievu un Tēviju". Kapelānu dienesta emblēmas dizaina autors dizaineris Gints Veilands.

Lauku formas tērpam emblēma tiek piestiprināma ar līplenti augšdelma daļā uz labās piedurknes zem Latvijas valsts karoga uzšuves.


NBS Kapelānu dienesta, ikdienas formas tērpa, izšūtā uzšuve.


NBS Kapelānu dienesta, lauku formas tērpa, izšūtā uzšuve.

Uzšuve ar krustiņu tiek piestiprināta augšdelma daļa uz kreisās piedurknes kabatiņas atloka (virs vienības emblēmas)līplentes.

NBS Kapelānu dienesta atšķirības zīme "krustiņš".

Kapelāniem, kuri ir militārie darbinieki, starptautisko operāciju laikā uz lauka formas tērpa pakāpes uzšuves vietā piestiprina uzšuvi ar uzrakstu "Kapelāns" un "Virskapelāns".


Atšķirības zīmes uzšuve "Kapelāns".


Atšķirības zīmes uzšuve "Virskapelāns".